TVshows

Ezen a blogon olvasgathatsz a TV műsorokról, illetve adókról, melyekhez hozzáfűzöm saját véleményem!

ABC Fordító Iroda

 

TV műsor

TV újság

Szavazás

Hány éves vagy?
0-9
10-14
15-19
20-24
25-29
30-34
35-40
40-

Szavazás állása
Melyik TV csatornát nézed többet?
MTV
TV2
RTL klub
Viasat 3
Ugyan olyan sokat nézem őket
Egyiket sem szoktam nézni

Szavazás állása

Menü

2009.03.08. 12:00 Ventoos

Ha a tévében isznak, iszunk mi is

Egy holland kísérlet bebizonyította, amit lehetett sejteni: a bőszen italozó tévészereplők láttán többen nyúlnak a pohár után.

 

A holland Radbound Egyetem csapata által végzett kísérlet eredménye szerint kétszer annyit iszik az, aki szeszt fogyasztó szereplőket néz a tévében, mint aki olyan műsorokat figyel, amikben nincs alkoholfogyasztás, írja a BBC.

A vizsgálatot 80, 18 és 29 éves kor közti fiatallal végezték. Az első csoport megnézte az Amerikai Pité-t (melyben sokat isznak a szereplők), mellé alkoholos italokat bemutató reklámokat. A második csoport ugyanazt a filmet látta, de szeszes italokat bemutató szpotok nélkül. A harmadik csapat a 40 nap, 40 éjszaka című, jóval kevesebb italozást mutató filmet látta, piás reklámokkal, a negyedik grupp pedig ugyanazt kapta, de reklámok nélkül. A résztvevők, ha akartak, borozhattak, sörözhettek vagy ihattak üdítőt is: az első csapat tagjai átlagban 3 kisüveges sört szopogattak el a felmérés alatt, utóbbi társaság ennek a mennyiségnek a felét fogyasztotta.

Szakértők azért aggódnak, mert a filmek, sorozatok és a reklámok az alkoholt általában pozitív, társasági eseményekkel együtt mutatják, és nem foglalkoznak azokkal a problémákkal, amiket az italozás okozhat.

Forrás: [origo] tévé

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tvshows.blog.hu/api/trackback/id/tr38984950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása