TVshows

Ezen a blogon olvasgathatsz a TV műsorokról, illetve adókról, melyekhez hozzáfűzöm saját véleményem!

ABC Fordító Iroda

 

TV műsor

TV újság

Szavazás

Hány éves vagy?
0-9
10-14
15-19
20-24
25-29
30-34
35-40
40-

Szavazás állása
Melyik TV csatornát nézed többet?
MTV
TV2
RTL klub
Viasat 3
Ugyan olyan sokat nézem őket
Egyiket sem szoktam nézni

Szavazás állása

Menü

2009.03.16. 18:54 Ventoos

Péntek 13 és a Jóban Rosszban

Nem babonás a TV2 szappanoperájának stábja, hiszen a nagy megújulást, a tisztogatást péntek 13-ra időzítették, teljesen tudatosan. Most egy hosszabb túszdráma következik a korábban sokszor álmosító szappanoperában, új karakterek jönnek-mennek, egy hónap múlva pedig kiderül, hogy tudott-e erősödni a Jóban Rosszban nézettsége azáltal, hogy fél év alatt elment hat-nyolc régi arc.

Szerdán, csütörtökön és pénteken is egyaránt 1,35 millióan nézték a Jóban Rosszban-t, holott a hét utolsó munkanapjára, péntek 13-ra volt időzítve a Csillagvirág klinikát érő terrortámadás: "Minden megváltozik!" - ígérte a promóció, egy hatásos, látványos, ám korántsem eredeti képpel, mely egy félbevágott arcot ábrázolt: egyik felén egy orvos, másik felén egy terrorista nézett gonoszan. Ilyen félbevágott arccal reklámozta magát ősszel - hogy ne menjünk messzire - a Viasat3 Bár 2.0 című műsora is, ott egy szende kislány változott át egy vadító, buja vamppá.

"A történetben egy gengszterfőnök szándékosan bekerül a kórházba, hogy társai onnan szabadítsák ki. Én nem sebesülök meg, de sok sérült lesz, akit el kell látni" - mesélte Gazdag Tibor, hozzátéve, hogy az akciójeleneteket kaszkadőrök segítségével, útmutatásaival vették fel. Létay Dóra pedig korábban a Mokká-ban elmondta, hogy ő sokszor halt meg színpadon, sőt, volt egy időszak, mikor minden darab végén eltették láb alól - de most nehezen viselte, hogy fegyvert fogtak rá, üvöltöztek vele és taszigálták, még akkor is, ha tudta, csak filmről van szó.

Célcsoportban a Jóban Rosszban 23,5 százalékot hozott szerdán, másnap 27,9-et, az akció estéjén pedig 27,8-at, azaz korai a nézői szokások radikális átrendeződéséről beszélni, jóllehet, a TV2 sem azonnali, egynapos sikert várt a bejelentett fordulatoktól, szereplők eliminálásától. Hosszabb távon bíznak a nézőtábor növekedésében, méghozzá azzal, hogy pár karaktert kiírtak, néhányat meg behoztak, szappanoperától szokatlanul rövid idő alatt.

Hogy több figura úgy tűnik el, hogy kiabáló, maszkos fickók lelövik? Ezzel a húzással, a lassú szerelmi szálak helyett elővett akciójelenetekkel logikusan a csatorna nem a nagyikat, hanem a 18-49-es célcsoportját igyekszik meggyőzni arról, hogy nem fullad ásító unalomba a széria. Bizonyára a TV2 nyer is néhány fiatal nézőt, de biztos lesz olyan is, aki elmegy (legalább erre a hétre, mikor félelem s rettegés lesz a képernyőn). "Eddig szerettem nézni a Jóban Rosszban műsort de ezután már nem fogom. Van elég rossz az életünkben, miért kell ez a kedves műsort így elrondítani, kinek jó ez? Sokan vagyunk a baráti körünkben, akiknek azonos a véleményünk. Inkább semmi, mint a fegyverek jelenléte!" - dohog egy pacifista olvasónk.

Forrás: [origo]

Hogy meglegyen a kezdőlöket, hogy a híveknek legyen miről beszélgetniük hétvégén, a pénteki epizód már hozott is egy halottat, aki ráadásul tagja volt az alapgárdának, és évek óta a képernyőn kavart - a kórház igazgatónője, a Tallós Rita által alakított karakter volt az első a listán. A kórházban amúgy kissé feltűnően fel-alá flangáltak maffiózók, talpig feketébe öltözve, kifejezetten gonosztevő-tekintettel, kicsit diszkrétebben is lehetett volna. Létay Dóráék hol kiabálós, hol sutyorgós dialógusa sem volt méltó a színésznő tehetségéhez, nem érdemelt Emmy-díjat: egy nyilvánvalóan rosszra készülő alak mellett álltak két méterre, és hol teátrálisan hangoskodtak, érdektelen dolgokról, hol suttogva beszélték meg, hogy nagy a baj, mintha a gazfickó egyszerre lenne tökhülye és süket is. Videó itt.

Forrás: [origo]

Nem véletlen a péntek 13

Nagy Tamás producer az [origo]-nak elmondta, hogy nagyjából hatvan karaktert mozgat a Jóban Rosszban, és egy ilyen produkciónál természetes a fluktuáció. "Természetesen nem befolyásolta pozitívan a hangulatot, hogy elköszöntünk több régi szereplőtől, de akik velünk dolgoznak, tudják, hogy itt jönnek-mennek a karakterek" - mesélte. Az hogy pont péntek 13-ra esett a nagy megújulás, a túszdráma kezdete, természetesen nem véletlen, következetes marketingtevékenység áll a háttérben: így lett időzítve az on-air, az off-air promóció, az új főcím.

Tavaly több lap lehozta, hogy a gazdasági válság miatt kisebb a büdzsé, és ki kell tenni a drágább színészeket, de a producer szerint nem erről van szó. "A távozók éppannyira jó színészek, mint az újak. Egyszerűen arról van szó, hogy a történetmesélésben némely figurával már nem nagyon lehetett mit újítani, így őket olyan karakterek váltják, akik érdekesek, izgalmasak. Csak ez a szempont: kivel lehet izgalmas sztorit elmesélni" - mondta.

Forrás: [origo]

Sokan gondolhatják, hogy a terrorakció és a történet felélénkítése egy skót szakember érdeme, aki korábban a brit piacra dolgozott, olyan szappanoperáknak írt, mint a közel 50 (!) éve futó, legendás Coronation Street. Ő ugyan decemberben csatlakozott a csapathoz, de idő kellett, hogy teljesen képben legyen, felvegye a fonalat, így munkája igazából a nyári szünet utáni részekben lesz látható. Nagy Tamás szerint amúgy nagyon megváltozott a tévés piac az elmúlt 4-5 évben. "A sorozatok nagyon előretörtek. Az egyik német testvércsatornánknál, a Sat1-nál három napi sorozat is van főműsoridőben, ezek mind helyi gyártású szériák. Egyre ingergazdagabb epizódokat kell gyártani, és mindennek kulcsa a jó, lebilincselő történet, ami a képernyőn is jól mutat. Tudok olyan brit szappanoperáról, melynek 100 ezer fontba kerül egy-egy része, mondanom se kell, ennek töredékéből gazdálkodunk" - mesélte.

Forrás: [origo]

A cselekmény főbb vonalát a vezető író szabja meg, alatta dolgozik öt storyliner, és további húsz állandó író és dramaturg, akik egy-egy részért felelnek, de nyilván képben kell lenniük minden korábbi történéssel. A producer szerint a televíziózás egyik legnehezebb munkája az övék. "Egy filmnél ott a vége, hogy a főhős ellovagol a naplementébe, de nálunk mindenki arra kíváncsi, mi történik vele másnap. Naponta kell előállítani egy új részt, nincs megállás. A túszdráma, többnapos feszültség után elvileg unalmasabb részeknek kellene jönniük, mert nehéz végig tartani az izgalmat, de szerintem sikerült dramaturgiailag úgy folytatni, hogy ne laposodjon a sztori. Ez nagy kihívás, naponta megújulni" - vélte.

Forrás: [origo] tévé

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 jóban rosszban


A bejegyzés trackback címe:

https://tvshows.blog.hu/api/trackback/id/tr211005977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása