TVshows

Ezen a blogon olvasgathatsz a TV műsorokról, illetve adókról, melyekhez hozzáfűzöm saját véleményem!

ABC Fordító Iroda

 

TV műsor

TV újság

Szavazás

Hány éves vagy?
0-9
10-14
15-19
20-24
25-29
30-34
35-40
40-

Szavazás állása
Melyik TV csatornát nézed többet?
MTV
TV2
RTL klub
Viasat 3
Ugyan olyan sokat nézem őket
Egyiket sem szoktam nézni

Szavazás állása

Menü

2009.03.17. 12:00 Ventoos

Fontos! +Javított hírműsorai nézettségén az MTV

Üdvözlök mindenkit! Az az igazság, hogy elutazok. Erről bővebb információ ITT. Legközelebb jövő hétfőn jelentkezem, mert ennyi ideig elutazom.

Vígh Zoltán lesz az MTV brüsszeli tudósítója, Nika György vezeti Az Esté-t. Az elmúlt hónapokban az MTV - a hideg esték és a gazdasági válság hatására - javított hírműsorai nézettségén.

Van mozgás az MTV hírfőszerkesztőségén belül: Baló György új műsorterveken dolgozik, Kert Attila jelenleg New Yorkban, de később kreatív vonalon ügyködik majd, kerek két év után Nika György hazajött Brüsszelből és Az Esté-t vezeti. Pálffy István február 15. óta a Panoráma műsorvezetője, a Híradó-ba nem ül vissza, Krizsó Szilvia (aki hat és fél évig volt Az Esté-ben) pedig egy ideje A szólás szabadságá-t vezeti, ahogy tette azt beugróként korábban is egy-két ízben.

A brüsszeli posztra belső pályázatot írtak ki, erre kilencen jelentkeztek, egy kilenctagú bizottság pedig többségi döntéssel úgy vélte, hogy a legalkalmasabb Vígh Zoltán, aki húsz éve foglalkozik az ország euroatlanti integrációjával, és 2007 óta tagja az EBU hírbizottságának. "A feladatok nem változtak, inkább sokasodtak. Minden fontos brüsszeli információnak meg kell jelennie az MTV felületein, a képernyőn és a weben egyaránt. A brüsszeli irodára úgy tekintek, mint egy kihelyezett, önálló szerkesztőségre" - mondta új munkájáról.

Nem csak a képernyőn van váltás, megy a dobozolás is: az MTV Medveczky szerint az elmúlt 52 év legnagyobb projektjeként kiköltözik a televíziózásra amúgy sem nagyon alkalmas épületből, a "magyar televíziózás bölcsőjéből" az új székházba. Díszlettára, jelmeztára, a bútorok egy része az új, óbudai bázison van, két stúdió már ott üzemel. Ezután költöznek át a támogató egységek, majd pedig a műsorkészítők - tájékoztatott Medveczky Balázs alelnök.

Szebb számok

A teljes napot, felnőtt népességet vizsgálva 2008 utolsó negyedévéhez képest 2009 első két hónapjában az MTV növelte valamelyest nem túl impozáns, 10,3 százalékos nézettségét, 11 százalékra, miközben a TV2 egytized százalékpontot, a vezető RTL pedig 3,3 százalékpontot esett. Főműsoridőben az MTV 12-ről 14 százalékra növelte nézettségét a felnőtt népességnél, és ehhez hírműsorai is hozzájárultak.

A fél nyolcas Híradó decemberi mélypontja (543 ezer néző, átlagban) után javított, februárban 677 ezren követték átlagosan. Az Este novemberben volt nagyon lenn, most 388 ezer nézővel bír átlagosan. A szólás szabadságá-t 672, a Panorámá-t 330, a Szempont-ot 540 ezren figyelik általában, a Kékfény pedig egy ideje a legnézettebb m1-es műsor, mely az októberi átlagos 701 ezret februárban feltornázta 1 millió 10 ezerre.

Forrás: [origo] tévé

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://tvshows.blog.hu/api/trackback/id/tr21006000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása