TVshows

Ezen a blogon olvasgathatsz a TV műsorokról, illetve adókról, melyekhez hozzáfűzöm saját véleményem!

ABC Fordító Iroda

 

TV műsor

TV újság

Szavazás

Hány éves vagy?
0-9
10-14
15-19
20-24
25-29
30-34
35-40
40-

Szavazás állása
Melyik TV csatornát nézed többet?
MTV
TV2
RTL klub
Viasat 3
Ugyan olyan sokat nézem őket
Egyiket sem szoktam nézni

Szavazás állása

Menü

2009.03.23. 12:00 Ventoos

MrÉsMrs - Nincs baj, míg csak Nacsa horkol

Hazaértem, most már visszatérünk a régi kerékvágásba!

A páros vetélkedők - mint A Széf, épp a riválisnál - látványosabbak, mint ahol magányos figurák küzdenek, mert könnyebben előjönnek az emóciók, ha van kivel pacsizni, van kinek nyakába ugrani, vagy épp csúnyán lehordani, mert az Andokot Afrikába tette. Habkönnyű szórakoztató műsor a MrÉsMrs, mely az egy ideje igencsak gyenge nézettséget szállító Aktív helyére érkezett. Ne várjunk tőle sokat, és nem csalódunk.

A Mr. And Mrs. nem egy éppen mai formátum, 1963-ban, Kanadában született, és 780 epizóddal boldogította a helyieket. A brit verzió több mint húsz éven át futott, és ugyanaz volt a koncepció: párokat mutattak, akik igyekeztek bebizonyítani, hogy mindent tudnak a másikról.

Az All Star - Mr. And Mrs. viszont újabb darab, 2007-ban kezdett az ITV-n, olyanok szerepeltek párjukkal, mint David Coulthard Forma 1-es pilóta, Kenny Dalglish skót válogatott futballista és ikon, Theo Walcott futballista vagy Terry Venables, aki számos brit csapat és az angol válogatott menedzsere is volt. Ott a médiaszemélyiségek jótékonykodtak az elnyert összegből, itt kíváncsian várjuk, pár hét múlva mihez kezd a nyertes pár a gyémántokkal díszített nyakékkel vagy az aktatáskányi készpénzzel.

Egy szempontból a jó nézettséggel nyitó műsor mindenképp passzol a TV2 műsorrendjébe, hiszen ennél a csatornánál a legmagasabb a "sztár"/perc mutató. A Jóban Rosszban is sokszor látott arcokat igazolt le az elmúlt hónapokban, ismeretlen fiatalok helyett, a Sztárok a jégen is celebekkel volt tele, de még az RTL örömét is tönkrevágta a TV2, mikor bebizonyította, hogy a médiaszemélyiségekkel felálló Hal a tortán vonzóbb, mint a civileket mutató Vacsoracsata. Az eredeti formátum ugyan arról szólt, hogy érdekesnek hitt, ám ismeretlen emberek főznek és látják egymást vendégül - de a TV2 rákényszerítette a riválisra, hogy átalakítsa a főzőshow-t, és csak médiából ismert arcokkal tömje tele.

Az őrületes celeb-rajzás mégiscsak péntek éjjel van a csatornán, mikor a bulvárlapok összes, a rivális csatornához nem kötődő arca leül pókerezni, függetlenül attól, hogy látott-e valaha francia kártyát, vagy tudná, melyik a pikk, melyik a treff. Olyanok gyűrögetik ott a lapokat, mint Lui Padre, Dundika, Torgyán József, Karda Bea, Molnár Anikó, de a nézettség mégis halovány. Ez jelzése annak, hogy nem elég a homlokát ráncoló Keleti Györgyit mutatni, pláne ruhában - annál fontosabb, hogy a nézőnek élvezhető, értelmezhető legyen, ami a képernyőn folyik, márpedig a Sport TV pókerközvetítése lényegesen átláthatóbb, követhetőbb, mint a Pokerstars.hu. Az izgalomról nem is beszélve.

Forrás: [origo]

Egy nézett vetélkedőre persze minden csatornának szüksége van, de ilyesmit a TV2 nem tudott előállítani az Áll az alku temporális megszűnése óta, holott egyike a két nagy, országos, kereskedelmi csatornának. Akkor Gundel Takács Gábor távozott az MTV-hez, holott talán ő még megmenthette volna a költséges és a második adástól kezdve bukóban lévő, végül Svábyra bízott Egy a 100 ellen-t. Az Okosabb vagy, mint egy 5.-es?-re pedig a csatorna egy másik ismert emberét szemelte ki, de a felméréseken jól szereplő Till Attila sem tudta megmenteni az unalomtól a vetélkedőt, melybe rosszcsont, jópofa csibészek helyett inkább tudálékos okostojások kerültek. A nézőnek nem volt túl érdekes perceken át a "milyen irányban fekszik a Dunántúli-középhegység?"-kérdés, így mire nagy nehezen megszületett a válasz (délnyugat-északkelet), már más csatornákon kalandozott.

A MrÉsMrs passzol abba a sorba is, ahol a kifejezetten rossz helyesírással reklámozott műsorok vannak, bekerült abba a klubba, ahol ott toporog a régi, RTL-es ValóVilág, az Ötödikes, mely két hibát is elkövetett a plakátokon, és persze a csatorna szappanoperája, melyet hagyományosan Jóban-rosszban-nak írnánk. Persze, jól szétválik a brand és a megszokott forma, ha csak ennyi volt a cél, akkor nem is nyafoghatunk.

Forrás: [origo]

A műsor célja a habkönnyű szórakoztatás, kereskedelmi tévétől a hetes sávban pedig nem is várja senki a népművelést, nevelést, a mélyebb, elgondolkodtató dokumentumfilmeket, ilyenkor úgyis sokan csak úgy lerogynak a tévé elé, a mikrózott virslivel, hátha kikapcsolható a világ gondja egy órára. Meg lehet tudni a műsorból, milyen az, ha a berúzsozott szájú Nacsa puszilgatja Korda Györgyöt, kiderül a nyilván mindenkit foglalkoztató téma, hogy felismeri-e vádliról Várkonyi Andreát Bochkor Gábor. Megtudható az is, hogy leleményes fiú-e az ágyban Ganxsta Zolee, vagy hol jegyezte el kedvesét Nacsa, aki amúgy azt hiszi, hogy elég állandóan nyitott szájjal vigyorogni, és attól lesz humoros, amit mond. A szereplőkről megtudjuk, horkolnak-e: addig nincs is baj, míg nem a néző teszi ezt. Nagy elvárásaink nem lehetnek, ha pedig célját eléri a műsor, és huzamosan veri a szintén nem túl intellektuális A Széf-et, akkor pedig még dicsérhetjük is a közízlésre rátaláló - és egyben azt formáló - TV2-t.

Forrás: [origo] tévé

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 mrésmrs


A bejegyzés trackback címe:

https://tvshows.blog.hu/api/trackback/id/tr781018606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása