TVshows

Ezen a blogon olvasgathatsz a TV műsorokról, illetve adókról, melyekhez hozzáfűzöm saját véleményem!

ABC Fordító Iroda

 

TV műsor

TV újság

Szavazás

Hány éves vagy?
0-9
10-14
15-19
20-24
25-29
30-34
35-40
40-

Szavazás állása
Melyik TV csatornát nézed többet?
MTV
TV2
RTL klub
Viasat 3
Ugyan olyan sokat nézem őket
Egyiket sem szoktam nézni

Szavazás állása

Menü

2009.04.23. 18:11 Ventoos

Volt előzménye a Mr. és Mrs. show-nak

A TV2-n jó pár hete megy a Mr. és Mrs. című sztárpár-show, melyben ismert párok fedik fel titkaikat a nézők előtt, illetve az is kiderül, hogy a felek mennyire ismerik egymást. Hasonló műsorok a hatvanas évektől kezdve tarkítják a tévék kínálatát, cikkünkben a műfaj gyökereit kutattuk.

1965-ben tűnt fel a tévében a The Dating Game, melyet a társkereső műsorok prototípusaként tartunk számon. A show sikere ráébreszthette a műsorkészítőket, hogy nemcsak maga a randizás, de az utána következő események is érdekelhetik a nézőket: ennek jegyében indult el 1969-ben a He Said, She Said, amely - címéhez híven - azt mutatta be, hogy egy pár női és férfi tagja mennyire különbözően éli meg ugyanazt a kapcsolatot.

A műsor pilotja (még It Had to Be You címmel) igazából a The Dating Game-mel egy időben készült, de aztán pár évig nem lett belőle semmi. Ebben a korai változatban még négy "civil" pár mérkőzött meg egymással, a 1979-es nyitó adásba azonban már egy sztárpáros is beszállt, az Egyesült Államokban ismert rádiós és tévés, Gene Rayburn és felesége, Helen személyében. Ők háromszor két civillel vetélkedtek, csak a későbbi adásokban alakult ki az a gyakorlat, hogy a játékban négy pár celeb vett részt - akárcsak most a Mr. és Mrs.-ben.

A He Said, She Said nemekre bontva kezelte a párokat, az adás első felében a férfiaknak, a második felében pedig a nőknek kellett válaszolniuk a házastársukat érintő kérdésekre. Aki a legtöbb jó választ adta, 250 dollárral gazdagodott az adás végén, és egy hetet eltölthetett a Holiday Inn valamelyik szállodájában - ami nyilván még a civil versenyzőknek szólt. A volt baseballjátékos, Joe Garagiola vezette műsor végül csak egy évig ment, közvetett utódja, a Tattletales viszont összesen hat évig volt képernyőn.

Az elődjénél valamivel pikánsabb, a szereplők szerelmi életébe is sűrűn belekérdező Tattletales 1974-ben indult, és első körben 1978-ig futott, majd 1982-ben felújították, és még két évig ment. Ebben a produkcióban már kizárólag celebek vettek részt, rögtön az első adásban például Ben Stiller szülei, Jerry Stiller és Anne Meara, akik akkoriban egy komikusduót alkottak - az apukát a magyar közönség is jól ismerheti, ő játszotta a főhős apósát, Arthur Spoonert a Férjek gyöngye című vígjátéksorozatban. 

Képek a Tattletales-ből, a show főcímzenéjére:


A játékban a későbbiekben olyan hírességek is feltűntek a feleségükkel, barátnőjükkel, mint Michael J. Fox, Leslie Nielsen vagy Jay Leno. Sőt az is belefért, hogy az állandó házigazda, Bert Convy hozta el a párját, és játszott vele pár epizódban, ilyenkor különféle műsorvezetők helyettesítették. A Tattletales érdekessége volt, hogy egy idő után nemcsak házaspárokat szerepeltetett, hanem szülő-gyerek párosokat vagy szimpla barátokat is - ahová talán a Mr. és Mrs. is el fog jutni, ha elfogynak a vállalkozó szellemű celebek.

A Tattletales-ben feltűnt például Meg Ryan, aki a nyolcvanas években az As The World Turns című szappanoperában szerepelt, így a játékba egy itteni kollégáját, Frank Runyeont vitte magával. Volt olyan pár is (Fannie Flagg és Dick Sergant), melynek mind a női, mind a férfi tagja saját neméhez vonzódott. A nyertes itt már nagyobb összeget, 1000 dollárt kapott, ez azonban csak jelképes volt, tekintve, hogy mindig szétosztották a stúdióbeli közönség körében.

A párfaggató játékok (melyekkel egyébként esküvőkön is találkozhatunk) később is helyet kaptak a televízióban, kétezres évekbeli vadhajtásukként foghatjuk fel azokat a realityket, amelyek egy-egy pár mindennapjait követik nyomon. Ilyen volt például a Britney Spears és Kevin Federline kapcsolatát bemutató Britney & Kevin: Chaotic vagy a Newlyweds: Nick and Jessica, amely Jessica Simpsont és szerelmét állította a középpontba.

Forrás: [origo] tévé

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 mrésmrs


A bejegyzés trackback címe:

https://tvshows.blog.hu/api/trackback/id/tr241082438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása