TVshows

Ezen a blogon olvasgathatsz a TV műsorokról, illetve adókról, melyekhez hozzáfűzöm saját véleményem!

ABC Fordító Iroda

 

TV műsor

TV újság

Szavazás

Hány éves vagy?
0-9
10-14
15-19
20-24
25-29
30-34
35-40
40-

Szavazás állása
Melyik TV csatornát nézed többet?
MTV
TV2
RTL klub
Viasat 3
Ugyan olyan sokat nézem őket
Egyiket sem szoktam nézni

Szavazás állása

Menü

2009.02.25. 19:34 Ventoos

Vállalja a Mukli-pert a TV2

Noha letiltotta a Joshi Bharatnak adott interjúját Mukli Gyula, Erdélyi Mónika volt párja, a csatorna leadja ma délután, vállalva a pert is. Mindent a nézettségért.

Pár hete egymás ellen megy a Mónika show és Joshi Bharat, erős a harc a nézettségért, ami érthető is, hiszen a jó számokat hozó felvezető műsor hatással van az egész főműsoridőt meghatározó Híradó és a Tények nézettségére is. A múlt héten a teljes lakosságnál minden hétköznap a TV2 talkshow-ja volt a nézettebb, kedden például 1,28 millió nézője volt a műsornak, miközben Mónika érezhetően gyengült, hiszen csak 814 ezer néző volt a legjobbja. A kereskedelmi célcsoportban ennél nagyobb a küzdelem, mert a hét első három napján a TV2 emberének volt oka az örömre, míg csütörtökön és pénteken a Mónika show stábja örülhetett, a visszatérő reményeknek.

A nézettségért folytatott küzdelem tehát egyre erősebb, ennek egyik oka, hogy a jelen gazdasági helyzetben minden egyes hirdető egyre fontosabb, egyik csatorna sem szeretne feladni eleve egy műsorsávot, különösen nem olyat, mely befolyásolja az egész estét: sokan ugyanis lustaságból, megszokásból maradnak egy-egy csatornán. A műbalhékról, pofonokról itt már értekeztünk, most viszont három napja a Mukli kontra Joshi Bharat ügy foglalkoztatja leginkább a színes napilapokat és jelentős olvasótáborukat.

A történet röviden: Mónika volt párja szerződést kötött a TV2-vel egy interjúra, ám Mukli állítása szerint csak zenéről lett volna szó, magánéleti szálról nem. A TV2 ezzel szemben úgy véli, hogy a Four Fathers énekese nyilvánvalóan felnőtt ember, aki tudja, hogy Joshi Bharat mivel foglalkozik, naivitás lett volna azt hinni, hogy a szájkürt és az ajakszaxofon fontosságáról lesz a csevej, amikor minden bulvárlap és cserfes szomszédasszony a szakítást tárgyalja. A szerződés megköttetett, a TV2 felvette a beszélgetést, Mónika volt párja, aki látta a kamerákat - a TV2 szerint - hosszan mesélt magánéletéről, majd látszólag elégedetten meg is köszönte a beszélgetést. Utána történt, hogy Mukli ügyvédje útján letiltatta a beszélgetés leadását. A tegnapi Aktív így is leadott pár mondatot a felvételből (persze nem az a capella nagyszerűségeiről volt szó), és már akkor jelezte a TV2, hogy ma képernyőre kerül az egész sztori, függetlenül attól, hogy lesz-e per, vagy sem.

Minden fegyvert bevetnek

Az [origo] által megkérdezett jogász szerint ahhoz, hogy biztosat tudjon mondani bárki a per kimeneteléről, ismernie kell a pontos szerződést, ami persze titkos, és az is benne van, hogy egyik fél sem adhatja ki. Lapunknak a TV2 részéről elmondták, hogy a csatorna a szerződés szerint járt el, a megbeszélt gázsit (a Blikk "százezres nagyságrendről" ír) ki is fizették az énekesnek, és természetesen leadják az anyagot, hiszen sok nézőt várnak. A nézettségért folytatott küzdelemben az újabb pofon tehát ezért is érdekes, mert a TV2 valószínűleg úgy veri el ma Móniká-t, hogy volt párját használja fel ellene. Ne legyen kétségünk, morális szempontból egyik kereskedelmi tévé sem jobb a másiknál, nem az RTL-en múlik, hogy például Gesztesi Károly nem a Fókusz-ban vagy épp Móniká-nál önti ki a szívét, s taglalja, hányszor és min balhézott össze a TV2-es Liptai Claudiával.

Kérdésünkre a TV2-nél közölték, hogy nem volt kétséges, hogy Joshi Bharat műsorában leadják a felvett beszélgetést, és az sem okoz problémát, ha valóban beperli a csatornát a későn eszmélő, utólag mindenképp letiltást sürgető Mukli. A Ptk. szerint a személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés, ugyanakkor képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges. Jelen esetben Mónika volt párja hozzájárult az interjúhoz, erről szerződés is van, pénzmozgás is történt - a bíróság pedig eldönti, hogy erősebb-e a szignált paktum, vagy a későbbi letiltás nagyobb erejű.

Ami biztos, hogy egy ilyen per évekig elhúzódhat, és 1-2 millió forint kifizetését is vígan kockáztatja a TV2 - mert a jelenlegi nézettségi versenyben, egy ennyire durvuló sávban, egy bő 40 százalékos közönségarány láthatóan mindent megér.

Forrás: [origo] tévé

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tvshows.blog.hu/api/trackback/id/tr84965945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankababa 2009.02.26. 09:51:41

A mónika egy okoskodó nagyképű hisztis picsa!
süti beállítások módosítása